Kanovaren bij Rofra

Een grote brand bij ons terrein verwoest bijna 300 kano’s

 

Update 31-5:

Met het fantastische weer van dit weekend willen wij natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten kanovaren. Wil je zeker zijn van een plekje, zorg dat je dan even reserveert via onze website of telefonisch via 040 204 2593.

 


Lees hier het laatste nieuws over het kanovaren in verband met de grote brand in nacht van 7 mei.

Nieuwsbrief kanovaren

 


Update 10-5 : 

Er kan gewoon weer gekanood worden vanaf dit weekend. Gelukkig hebben we van veel collega bedrijven steun gekregen, waardoor we een aantal kano’s ter beschikking gesteld hebben gekregen.
Dit betekent dat alle geboekte kanotochten gewoon door kunnen gaan!

Daarnaast zijn we druk bezig met het aanschaffen van nieuwe kano’s, waardoor we hopelijk weer net zo’n top seizoen als vorig jaar mogen gaan draaien.

 


9 mei 2019 – Lieve, attente crowdfunding actie opgezet

Doneren mag, is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Doneer hier

 


8 mei 2019

Helaas zijn wij in de nacht van maandag op dinsdag getroffen door een enorme brand bij onze kano’s. Helaas zijn zo goed als al onze kano’s inclusief speciaal gemaakte aanhangers verwoest.

Momenteel zijn wij druk bezig met het zoeken naar een oplossing voor het kanovaren voor komend seizoen. Ook zijn we aan het kijken hoe we de kanoboekingen die al gepland staan op korte termijn (binnen nu en 2 weken) door kunnen laten gaan. We houden de desbetreffende klanten uiteraard op de hoogte.

 


Een aantal stukjes uit verschillende nieuwsberichten:

De schade is groot, zo’n 300 kano’s zijn verwoest. De politie gaat uit van brandstichting. De politie doet ter plaatse onderzoek en hoort getuigen en doet een buurtonderzoek. “We kijken ook vooral of er camerabeelden zijn op de toegangswegen naar het bedrijf”, aldus een woordvoerder van de politie.

Eigenaar Michel Geenen reageerde verslagen op de verwoestende brand, die naar alle waarschijnlijkheid werd aangestoken: ,,Ik kan alleen maar gissen wat hierachter kan zitten. Er is iemand heel erg boos op mij.” Geenen opperde dat de brand wellicht te maken heeft met uitbreidingsplannen die hij heeft met zijn bedrijf. ,,Misschien dat iemand die plannen niet kan velen.” De brand is een enorme klap voor het kanoverhuurbedrijf, dat vlak voor het hoogseizoen zit. De kano’s zijn niet verzekerd. Op tien na zijn ze allemaal verwoest.

 

Bronnen: Omroep Brabant & Eindhoven Dagblad

 

In dit bericht zullen ook de updates worden geplaatst met betrekking tot de kano brand. 

08-05-2019