Dagje uit in Brabant

Op zoek naar een leuk dagje uit in de mooie natuur van Brabant?

Dan ben je bij Rofra aan het goede adres. Wij hebben diverse uitjes voor groepen met minder dan 10 personen. Een aantal activiteiten zijn al vanaf 1 of 2 personen te boeken en een aantal vanaf 4 personen.


De meest populaire uitjes voor een dagje uit met de kids:

kanovaren vanaf Borkel

Kanovaren vanaf Borkel

Ontdek het riviertje de Dommel dat stroomt door Valkenswaard en omgeving. Een stukje ongerepte natuur waar je alleen met de kano kunt komen.

De kanotocht vanaf Borkel is een traject van circa 8 kilometer en is zeer geschikt voor jong en oud. De gemiddelde tijdsduur is circa 2 uur. Na ongeveer 20 minuten varen kom je bij Restaurant de Zwaan waar je eventueel uit kunt stappen om wat te eten of te drinken.

Familie fototocht

Al wandelend ga je met het hele gezin op pad met een tablet richting het centrum van Valkenswaard. Onderweg krijg je een aantal algemene kennisvragen die je moet beantwoorden. Daarnaast krijg je onderweg allerlei leuke foto- en filmopdrachtjes die je uit moet voeren. Lukt het jullie om alle opdrachten te voltooien?

leuk uitje voor het gezin
originele bedrijfsuitjes

Fietsverhuur

De omgeving verkennen per fiets, mountainbike, tandem of step. Het is allemaal mogelijk! Voor de kinderen zijn er een aantal fietsen van verschillende maten te huur en ook kinderzitjes zijn beschikbaar!
Alles voor een leuk dagje uit in Brabant.

GPS kano adventure

Op zoek naar een uitje waarmee je de hele dag kunt vullen? Dan is de GPS kano adventure een aanrader. In de ochtend ga je met de GPS op pad, op zoek naar het kano opstappunt. In de middag vaar je dan vanaf het opstappunt met de kano terug naar Valkenswaard. Onderweg kom je langs restaurant de Zwaan, waar je eventueel zou kunnen aanleggen om te gaan lunchen. Natuurlijk kun je ook eigen lunch meenemen en een leuke picknickplek naast het water zoeken.

home-kanovaren-vanaf-borkel-en-schaft


Leuke tips voor een dagje uit met volwassenen:

solex huren

Solex rijden

Ken je ze nog? Die leuke brommertjes uit vervlogen tijden? Met een klassieke solex snor je door stad en land. Comfortabel zittend op het brede zadel voel je de wind suizen. Met een topsnelheid van 25 kilometer per uur heb je genoeg tijd om te genieten van alles om je heen! Een heerlijk dagje uit in Brabant. Solex rijden is geschikt voor iedereen met een geldig brommercertificaat.

E chopper tour

Kent u ze al? Die stoere milieuvriendelijke, elektrische scootertjes? Met een e chopper tour je met een gemiddelde snelheid van 25 km/h door de omgeving. Onderweg valt er genoeg te zien en zijn er diverse terrasjes waar u een stop kunt maken voor een verfrissend drankje. Iedereen met een geldig (brommer)rijbewijs mag op een e chopper rijden.

e-chopper huren

Kanovaren vanaf Borkel of Neerpelt

Kanovaren is een van de populairste activiteiten van Rofra. Je hebt de keuze uit twee tochten, namelijk de tocht vanaf Borkel (8km) of de tocht vanuit Neerpelt (15km). De tocht van Borkel is ongeveer 2 uur kanoën en Neerpelt 4-4,5 uur. Geniet van de omgeving vanuit een 1-persoonskano, ook wel kajak genoemd. Of kies voor de open Canadese kano die geschikt is voor 2 volwassenen.

origineel schoolreisje
city game valkenswaard

Opsporing verzocht

De Brabantse Kempen werden onlangs opgeschrikt door een serie moorden. Je gaat deze moorden oplossen met behulp van een paar aanwijzingen zoals een speciale krant en verzamelde informatie via de tablet. De tablet leid je de weg door de omgeving. Bij de zoektocht naar de moordenaar komt een eeuwenoud geheim van Valkenswaard naar boven. De tips en aanwijzingen liggen natuurlijk niet voor het oprapen, hier zul je wat voor moeten doen! Door de verschillende vragen en opdrachten goed te beantwoorden kom je steeds een beetje dichter bij de oplossing. Wie arresteert de juiste moordenaar?

De Smokkelaar

Hulp gezocht! Er wordt al jaren drugs gesmokkeld in Valkenswaard en jullie gaan de politie helpen om de drugsbende te arresteren. Met behulp van een tablet gaan jullie natuurgebied de Malpie in op zoek naar aanwijzingen. Lukt het jullie de dader te vinden en komen jullie erachter welke drugs het meest wordt gesmokkeld?

leuk uitje

Een dagje weg met partner, dagje uit met het gezin of vrienden. Ook voor kleine groepen en individuele bezoekers hebben wij leuke activiteiten. Zo kun je kiezen uit een sportief, ludiek of recreatief dagje uit. Kom lekker uitwaaien tijdens het solex rijden, geniet van het mooie Natuurgebied de Malpie en de Groote Heide per fiets of tandem of verken de omgeving tijdens een van onze gps- of tabletwandeltochten. Ga je liever kanoën over de Dommel? Ook dat is mogelijk met de keuze uit meerdere kanotochten. Vaar de kanotocht samen in een open Canadese kano of peddel zelfstandig in een eenpersoonskano. Diverse leuke activiteiten voor een dagje uit in Brabant, in Eindhoven Zuid - Valkenswaard.

Scroll naar top